⬅ Yleisiin ylläpitäjän ohjeisiin.

Ylläpitäjän varausohjeet

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään Varaukset.fi:hin käyttäjätunnuksella, jolla on ylläpitäjän oikeudet.

Pääset taloyhtiön kalenteriin käyttämällä taloyhtiön omaa www-osoitetta. Osoite on muotoa varaukset.fi/<yhtiön-tunniste>. Jos olet aiemmin käyttänyt yhtiön kalenteria, niin siihen on myös linkki profiilisivullasi, jonka näet ensimmäisenä, kun kirjaudut sisään Varaukset.fi:hin.

Toistuvan varauksen luonti

  • Klikkaa kalenterista haluamaasi ajankohtaa. Klikkaa samaa kohtaa uudestaan. Voit tarkentaa ja korjata aikaa ja päivämäärää myöhemmin varausta luodessa. Varauskalenteri, jota on klikattu
  • Varmista, että teet ylläpitäjän varauksen (varausnäkymän oikea yläkulma). Ylläpitäjän varauksen tekeminen
  • Valitse Toistuva varaus
  • Valitse viikoittain tai joka toinen viikko
  • Jatkuu toistaiseksi tarkoittaa, että varaus alkaa valittuna päivänä, ja toistuu samana ajankohtana joka viikko. Toistaiseksi jatkuvan varauksen voi myöhemmin päättää haluttuun päivään. Yleensä toistuvat vuorot, esimerkiksi saunan vakiovuorot, kannattaa luoda toistaiseksi voimassa olevina. Jos päättymispäivä on jo valmiiksi tiedossa, voi sen syöttää varausta tehdessä, kun poistaa Jatkuu toistaiseksi valinnan.
  • Poista valinta Kentän tieto näkyvillä muille kalenterin käyttäjille, jos kalenterin normaalien käyttäjien ei ole tarkoitus nähdä varauksen selitettä, esimerkiksi asunnon numeroa tai sukunimeä. Selite näkyy aina ylläpitäjille valinnasta riippumatta.

Toistuvan varauksen postaminen/lopetus

Suosittelemme, että varauksen loppuessa toistuvan varauksen loppumispäivä päivitetään. Tällä tavalla kalenterissa säilyy oikea historiatieto, toisin kuin jos varaus poistettaisiin.

  • Valitse varaus kalenterista klikkaamalla
  • Syötä varaukselle päättymispäivä. Valittu päivä on viimeinen päivä, jolloin varaus on vielä voimassa. Valitun päättymispäivän ei ole pakko osua samalle viikonpäivälle, jona varaus on. Esimerkiksi, jos varaus on tiistaisin, ja päättymispäiväksi valitaan sunnuntai, on varaus viimeisen kerran voimassa päättymissunnuntaita edeltävänä tiistaina. Toistuvan varauksen päättäminen

Maksullisen varauksen poistaminen

Suosittelemme, että jo menneitä varauksia ei koskaan poisteta kalenterista, jotta kalenterissa säilyy historiatieto.

Jos tuleva varaus täytyy poistaa, käyttäjän maksama varausmaksu palautetaan aina käyttäjän Varaukset.fi-tilille, josta sen voi käyttää minkä tahansa uuden varauksen tekemiseen. Varaukset.fi ei kuitenkaan ilmoita käyttäjälle, jos ylläpitäjä on poistanut hänen varauksensa, eli kannattaa itse olla varaajaan yhteydessä.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka voin siirtää toistuvan varauksen toiselle päivälle?

Lopeta vanha varaus muuttamalla sen päättymispäivä. Luo uudelle ajalle uusi toistuva varaus.

Miksi luomani varaus näkyy kalenterissa vihreänä?

Vihreinä näkyy varaukset, jotka olet itse luonut. Vain sinä näet varauksen vihreänä. Voit tarkastaa miten muut näkevät kalenterin kirjautumalla ulos tai avaamalla kalenterin toisessa selaimessa.

Miten voin muuttaa varausta?

Varauksia ei tällä hetkellä voi muokata. Poikkeuksena on toistuvan varauksen päättymispäivän päivitys. Tee muut muokkaukset poistamalla vanha varaus ja luomalla uusi.

Miksi en voi poistaa varausta?

Vain tulevaisuudessa olevia varauksia voi poistaa. Menneiden varausten poistaminen on estetty, jotta kalenterista ei vahingossa poistettaisi historiatietoja. Toistuvien varausten tapauksessa suosittelemme, että poistamisen sijaan päivitetään päättymispäivä. Jos kalenteriin jää jostain syystä virheellisiä varauksia menneisyyteen, niin siitä harvoin on haittaa. Jos kuitenkin haluat poistaa varauksen, jota et itse enää voi poistaa, niin ylläpidosta kysymällä asia järjestyy.

Voinko poistaa tai lopettaa toisen ylläpitäjän tekemiä varauksia?

Kyllä! Ei ole väliä kuka varauksen on tehnyt; ylläpitäjälle on aina samat toiminnot mahdollisia.