Varaukset.fi-ylläpitäjäkäyttäjät

Esimerkiksi isännöitsijälle, huoltoyhtiölle ja hallituksen jäsenille voidaan antaa ylläpitäjän oikeudet. Ylläpitäjän toiminnot ovat käytettävissä samalla Varaukset.fi-sivulla, jota muutkin käyttäjät käyttävät tehdessään varauksia.

Mitä ylläpitäjä voi tehdä Varaukset.fi:ssä?

Alla on listattu ylläpitäjän toimintoja sekä mainittu esimerkkejä yleisistä käyttötapauksista.

Varaukset

Katso myös ylläpitäjän varausohje.

 • Ylläpitäjä voi luoda ja poistaa toistuvia (viikoittain tai joka toinen viikko) varauksia. Muokata (lyhentää) toistuvan varauksen loppumispäivää.
  • Esimerkki: Luodaan toistaiseksi voimassa oleva viikoittainen saunavuoro. Myöhemmin, kun asukas haluaa lopettaa vuoron, voi toistuvan varauksen lopettaa haluttuun päivään niin, että varauksen historiatieto säilyy.
 • Ylläpitäjä voi luoda varauksia maksutta, vaikka resurssin varaaminen normaaleille käyttäjille on maksullista.
 • Ylläpitäjä voi poistaa kaikkien käyttäjien varauksia.
 • Seuraavat varaussäännöt eivät rajoita ylläpitäjiä: varauksen maksimipituus, minimipituus, kuinka pitkälle tulevaisuuteen saa korkeintaan varata, miten kauan ennen varauksen alkua varauksen saa poistaa.
  • Esimerkki: Isännöitsijä voi tehdä pitkälle tulevaisuuteen koko päivän mittaisen varauksen esim. joulusaunaa tai pesukoneiden huoltoa varten.
 • Ylläpitäjä näkee aina varauksen kaikki tiedot (esim. asunnon numero), vaikka varaaja olisi merkinnyt tiedon piilotetuksi.
 • Ylläpitäjä voi luoda varauksia "vain luku" -tilassa olevaan kalenteriin.
  • Esimerkki: Isännöitsijä merkkaa vakiosaunavuoroja kalenteriin, josta asukkaat itse eivät saa tehdä varauksia. Asukkaat voivat kuitenkin käydä katsomassa, mitkä ajat olisivat vapaana.

Kalenterien hallinta

Kalenterin muokkausnappi

Ylläpitäjä voi muokata kalenterin tietoja, kuten

 • saatavilla olevat ajat,
 • varauksen maksimipituus,
 • kalenterin säännöt ja ohjeet sekä
 • varauksen hinta.
Kalenterin muokkauslomake

Raportit

Ylläpitäjä voi luoda excel-raportteja kalenterin varauksista ja varausmaksuista.

Kalenterin muokkauslomake

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka voin lisätä tai poistaa kalentereita?

Ota yhteyttä Varaukset.fi-ylläpitoon.

Kuinka voin lisätä tai poistaa ylläpitäjäkäyttäjiä? Mistä näen, ketkä kaikki ovat ylläpitäjiä?

Ota yhteyttä Varaukset.fi-ylläpitoon.

Mistä tiedän, olenko ylläpitäjä?

Jos olet ylläpitäjä, näet listan omissa tiedoissasi.

Kalenterin muokkauslomake

Kuinka voin poistaa varattavia aikoja viikon tai kahden ajaksi, tai yksittäiseltä päivältä tai tunnilta?

Tämä on kätevintä tehdä muuttamatta kalenterissa näkyviä varattavia aikoja. Sen sijaan tee ylläpitäjän varaus estettävien aikojen kohdalle. Ylläpitäjän varauksiin ei sovelleta samoja sääntöjä kuin tavallisiin varauksiin, eli varaus voi olla tarvittaessa koko päivän mittainen. Ylläpitäjät voivat myös tehdä toistuvia varauksia, jotka toistuvat vain rajoitetun ajan.

Kuinka voin lisätä varattavia aikoja yhdelle viikolle? Esimerkiksi lisää aikoja saunaan jouluksi.

Jos käyttäjien ei ole tarve tehdä varauksia, vaan poikkeuksellisesta ajasta halutaan vain informoida, voit avata halutut ajat varattaviksi (kaikille viikoille), merkitä halutun ajan ylläpitäjän varauksella ja sen jälkeen palauttaa varattavat ajat ennalleen. Normaalien aikojen ulkopuolelle tehty ylläpitäjän varaus säilyy näkyvillä.

Jos käyttäjien tulee pystyä tekemään varauksia poikkeukselliselle ajalle, ei toistaiseksi ole muuta vaihtoehtoa kuin avata ko. ajat myös tulevaisuuteen. Tarvittaessa tulevaisuuden aikoja voi blokata käytöstä ylläpitäjän varauksella siksi aikaa kunnes kalenterin varattavat ajat voidaan taas palauttaa normaaliksi.

Haluaisin lisätä säännön, jota ei löydy kalenterin muokkaussivulta. Esimerkiksi: korkeintaan 2 varausta per käyttäjä per viikko.

Voiko tämän saavuttaa lisäämällä ohjeistusta kalenterin kuvaukseen? Monen asian voi toteuttaa ilman teknisiä rajoituksia, samoin kuin tehtäisiin paperisen varauskirjan ja varausohjeen kanssa.

Varaukset.fi-ylläpidolla on valitettavasti vain samat mahdollisuudet luoda teknisiä rajoitteita kuin kalenterien ylläpitäjilläkin. Jos sinulla on tarve uudelle tekniselle säännölle tai rajoitteelle, ota yhteyttä ja kerro tarpeestasi.

Kuinka voin tehdä kalenteriin muutoksen, joka astuu voimaan myöhemmin?

Ajastetut muutokset eivät valitettavasti ole mahdollisia. Varaukset.fi-ylläpito ei myöskään pysty ajastamaan muutoksia tietylle hetkelle. Muutoksen saa todennäköisesti tehtyä lähinnä haluttua hetkeä, kun sen tekee itse.

Katso myös vastauksia yleisimpiin kysymyksiin koskien varausten tekoa ja hallintaa.